Gebruikte en nieuwe palletstellingen bij dé palletstelling-specialist DOKTER.

Kwalitatieve magazijnstellingen

Magazijnstelling

Magazijnstellingen zijn in verscheidene maten en soorten verkrijgbaar. De magazijnstelling wordt door magazijnmedewerkers ook wel palletstelling genoemd. De palletstelling is flexibel in te delen in schappen en niveaus. De functionele indeling van de palletstelling maakt het mogelijk om de voorraden op een efficiënte wijze op te slaan. Daarnaast kan men door de toepassing van de palletstelling de bestaande ruimte optimaal benutten in zowel lengte, breedte en hoogte. De magazijnstelling is zondermeer de ideale oplossing voor een efficiënte en gemakkelijke opslag van al uw goederen. Een beknopt overzicht van ons aanbod aan gebruikte en nieuwe palletstellingen vindt u hier.

Magazijn stelling

Hoe bepaal ik mijn magazijnstelling?

Om deze vraag te kunnen beantwoorden is het goed om eerst te weten waar u uw palletstelling voor gaat gebruiken. Daarbij kunt u denken aan de beschikbare ruimte in het magazijn, de voorraad en de inrichting. Wellicht wilt u het bestelproces van uw bedrijf verbeteren en denkt u aan een efficiënte opslag van uw goederen. De bepaling van de juiste stelling begint bij het vergaren van informatie vanuit uw huidige gewenste en toekomstige situatie. Vervolgens bepaald u de beschikbare ruimte voor de stelling en het geschatte gewicht van de voorraad die in de palletstelling komt te liggen. Werkt u met een heftruck of reachtruck? Dan dient u rekening te houden met de afmeting van de stellingpaden. Kortom, Kijk eerst wat u daadwerkelijk nodig hebt alvorens een offerte aan te vragen. Weet u niet waar u op moet letten of heeft u er hulp bij nodig? Vraag een magazijnstelling specialist voor een advies. Bij ons kunt u altijd terecht voor een vrijblijvend advies. Wij denken graag met u mee. Neem gemakkelijk contact met ons op.

Gebruikte magazijnstelling of nieuwe magazijnstelling?

Een vuistregel bij het gebruik van gebruikte palletstelling en nieuwe palletstelling is dat ze aan de veiligheidsnorm moeten voldoen. De veiligheid van het personeel en de voorraad staan tenslotte altijd voorop. De prijs van de gebruikte palletstelling is, logischerwijs lager dan de nieuwe palletstelling. Een gebruikte magazijnstelling is goed toepasbaar en staat redelijk gelijk aan een nieuwe magazijnstelling, mits deze in goede staat is. Een magazijnstelling is geproduceerd uit sterk materiaal die voor een langere tijd meegaat. De keus voor een gebruikte palletstelling brengt naast kostenbesparing tevens milieubewustwording met zich mee. De bestaande palletstellingen kunnen op deze manier hergebruikt worden waardoor er minder nieuwe geproduceerd worden. Heeft u vragen over een gebruikte magazijnstelling of nieuwe magazijnstelling? Laat hier uw vraag achter.

Magazijnstelling Specialist Dokter

Bij ons kunt u terecht voor al uw vragen over de magazijnstelling. Door onze rijke ervaring en constant aanbod aan magazijnstellingen kunt u een vrijblijvend advies op maat van ons verwachten. Wij denken graag met u mee en helpen graag bij uw zoektocht naar de geschikte magazijnstelling. Bekijk ons assortiment en neem gerust contact met ons op bij eventuele vragen.

Hieronder ziet u een voorbeeld van de opbouw van een magazijnstelling

Palletstelling & Veiligheid

De opbouw van een palletstelling vraagt extra aandacht. Alvorens de bouw van de stelling dient er goed nagedacht te worden over o.a. de plaats van de stelling, de goederen die in de stelling komen te liggen en de omgeving rondom de palletstelling. Het is raadzaam om daar voldoende tijd voor te nemen en de werknemers bij de voorbereiding te betrekken.

Opbouw magazijnstelling
De palletstelling dient op een juiste en veilige manier opgebouwd te worden. De indeling van de stelling vraagt om bepaalde kennis en inzicht, de installatie vergt technische bekwaamheid en de uitvoering dient veilig te verlopen. Het aanstellen van een specialist op het gebied van palletstellingen is essentieel. Wil je de stelling toch zelf opbouwen, let er dan op dat je eerst alles opmeet. Zorg ervoor dat er altijd minimaal één persoon meehelpt en voer de klus uit met handschoenen, veiligheidshelm en veiligheidsschoenen. Om te voorkomen dat er geen schade bij instorting van de stelling plaatsvind, zorg je voor een vrije ruimte om de stelling.

Indeling
Bedenk eerst hoe je de goederen wilt gaan opslaan. Het is daarbij heel belangrijk rekening te houden met de verschillende soorten pallets die in de stelling komen. Schat vervolgens het verwachte gewicht in en deel dit over de totale palletstelling in om een goed gebalanceerde palletstelling te krijgen. Wordt er een heftruck gebruikt? dan dient er rekening gehouden te worden met de gangpaden van de palletstelling. Ook hiervoor kunt u zich wenden tot de expertise van een palletstelling-deskundige.

Onderhoud
Ook het onderhoud van een metalen palletstelling is noodzakelijk. Nadat de palletstelling stevig op zijn plek staat, is het sterk aanbevolen om stijlbeveiliging te plaatsen. Deze beschermers voorkomen schade aan de metalen stijlen door bijvoorbeeld een heftruck of andere magazijnmachines. Daarnaast zorgen deze beschermers ervoor dat er geen trilling ontstaat tijdens een botsing waardoor de stelling vrij stabiel blijft en niet gaat schudden. Door de palletstelling regelmatig na te lopen en te controleren op eventuele mankementen kunt u vroegtijdig schade opsporen en deze sneller verhelpen. Gaat men hier nalatig mee om, dan kan het voorkomen dat de stelling doorzakt en een ravage aanricht met alle gevolgen van dien. Kortom, controleer regelmatig uw palletstelling en zorg voor een veilige en prettige werkomgeving. Ons team denkt graag met u mee en helpt op een deskundige wijze mee aan de realisatie van uw palletstelling of andere magazijnoplossingen. Vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden en daag ons uit!

palletstelling